sobota 14. prosince 2013

Ruské rakety rozmístěny u Polských a Litevských hranic, tvrdí Bild.

Jak jsem nedávno zmiňoval citát ministra obrany CCCP, že by neváhali použít jaderné zbraně, pokud by byla ohrožena jejich země, či jejich zájmy.

Tak právě vytáhli s pěšcem, přesněji řečeno teď se ukázalo že Vytáhli s pěšcem... asi tak v průběhu posledního roku, cituji:

S odvoláním na neidentifikovaného úředníka ministerstva obrany německý tisk Bild oznámil, že Rusko umístilo dvouciferný počet hlavic s doletem zhruba 500 km, podél svoji hranice s Estonskem, Litvou, Lotyšskem. Taktéž ve svoji základně v Kaliningradu.
Jedná se o hlavice SS-26, které byly rozmístěny v průběhu posledních 12 měsíců, a jenž mohou přenášet i nukleární hlavice.

Též podotýkají, že z Kaliningradu do Berlína je to vzdušnou čarou pouhých 527 km.
Zdroj v originále: Bild

Dostřel hlavic ze zmiňované základny pokrývá cca 4/5 Polského území.....
 
 Trochu informací o Iskander SS-26:


Pokud si vzpomenete, tak v Polsku je již od poloviny roku 2010 baterie amerických střel Patriot, které tam byly poslány z Americké báze v Německu, společně s instruktory, kteří učili Polské vojáky jak s raketami zacházet.


Tehdejší report byl, že baterie byla umístěna ani ne 70 km od zmíněného Kaliningradu. Dokonce se do Polska bude po příští dva roky střídat patrola 100-150 vojáků.

Taktéž jsou již v Polsku domluveny plány na stavbu vzdušné obranné základny, jejíž stavba má být započata v roce 2017 a dokončena v roce 2018.

.... Společně se stupňujícími se nepokoji a nepokoji v Polsku... Bylo by asi vhodné položit si otázku, nakolik moc Rusko stojí o svoji bývalou kolonii...?

update: zpráva se konečně objevila i v českém tisku: Denik.cz

Sledujte další vývoj na Facebooku

Žádné komentáře:

Okomentovat