středa 16. dubna 2014

Proti válce je nejlepší obranou DEMOKRACIE. Nigel Farage: projev.


Děkuji za slovo (pane předsedo). Ve svém úvodu jste zmínil, že První světová válka byla Ekonomickou válkou. A vskutku, stačí odjet pouhé dvě hodiny po dálnici A4, a dostanete se na válečné pole u Verdunu. Tam je zcela jasně vidět o čem jste mluvil.

Pro ty co jste tam nebyli, tak z těch co jsem navštívil je to myslím jedno z nejponuřejších bitevních polí na Západní frontě, nebo vůbec na Zemi.
A to je něco, co mělo tak velký psychologický efekt na Francii, že to zcela opanovalo smýšlení Moneta, Schumana a dalších po roce 1945, že podobná věc se již nesmí opakovat. (pozn.: Robert Schuman se později stal Francouzským premiérem. http://en.wikipedia.org/wiki/Robert_Schuman )

A ti z nás, co jsou v politice si jistě vybaví tu dosti známou fotografii, na které se vcelku rozměrný Německý kancléř Kohl, a menší Francouzský prezident Mitterand drží za ruce stojíce před tou urnou v Douaumontu. ( http://www.anselm.edu/academic/history/hdubrulle/ModernFrance/2013/graphics/Mitterrand%20and%20Kohl.jpg)

A tedy celý ten Evropský projekt pochází z té celé katastrofy, kterou byla první světová válka. A je to pochopitelné, že lidé by měli chtít předcházet podobným příšernostem.

Ten problém ale je, že si zvolili špatný cíl. Monet a Schuman se rozhodli, a tato myšlenka je dnes sdílena panem Barrosem a panem Cohn-Benditem, že to byla existence suverénních států, jenž vedla k válce, a že je tedy potřeba odstranit státní suverenitu.

Avšak ve skutečnosti, to na co jsme se po roce 1945 měli zaměřit není odstranění států, ale zajištění toho, aby ty státy byly demokratické. Protože demokraticky vedené státy spolu nevstupují do válek. Musím tedy říci, že podle mého byl celý evropský projekt založen na lži. A je to potenciálně nebezpečná lež.

Protože pokud se pokusíte nastolit novou vlajku, novou hymnu, nového prezidenta, novou armádu, policii a nebo cokoli jiného... Když se toto pokusíte nastolit bez toho, abyste se prvně zeptali lidí, tak máte obrovský risk naopak Vytvořit právě ten nacionalizmus a nenávist, které jste se snažili původně vymýtit.

Už jsme tohle jednou udělali! Stalo se to po roce 45 na Balkáně. Říkalo se: Nemůžeme přeci nechat tady ty všechny malé balkánské státy pobíhat okolo a bojovat spolu. Pojďme je přivést dohromady! Pojďme jim dát jednu vlajku, jednu hymnu a jednoho prezidenta, a pojďme tomu říkat Jugoslávie. A toto pak vedlo ke strašným válkám od roku 1990. Zemřely při tom stovky tisíc lidí, snažící se utéct ze špatného státu.

Evropská unie dělá velmi podobnou chybu, protože pro tento projekt prostě není podpora! Zrovna dnes jsem slyšel lidi mluvit o "Potřebě vytvořit Spojené Státy Evropské na modelu federace"!! Tohoto můžete dosáhnout jedině tehdy, když k tomu lidé dají souhlas!!! A TO NIKDO NEUDĚLAL!!!

Když jste to voličům předložili Poprvé, tak jste na to šli bez zastírání, a oni to zamítli.


Já nejsem proti Evropě. JÁ JSEM PROTI TÉTO EVROPĚ!!

Já chci Evropu jednotlivých, samostatných států, které spolu obchodují, pracují a spolupracují. A já si myslím že Tyto volby budou bodem zlomu. Přichází odliv.

Podporujete zastaralý model, který hledá řešení problému, který vlastně již od roku 1945 neexistuje.

Děkuji.

Nigel Farage MEP, Evropský parlament, 16.dubna 2014.


Video:

Více z Evropské politiky Zde nebo ve FB skupině: Timeline Kolapsu EU.

Žádné komentáře:

Okomentovat